17 Ocak 2007

06 Ocak 2007

RODEO’dan 2007 Çizgi Roman ve İlüstrasyon Takvimi


Türkiye için ilk sayılabilecek bir şey: Yerli ve yabancı çizerlerin ilüstrasyonlarını geniş geniş içeren, 12 ayın her biri için bir imajı olan güzel ve kalıcı bir takvim çıkıp bayilere dağıtılmış. Rodeo Strip, Dylan Dog ve Ken Parker gibi yayınları olan Rodeo Yayıncılık’ın bu yeni yıl sürprizi içinde, Ergün Gündüz, Ersin Burak, Yıldıray Çınar, Yiğit Savtur, Ivo Milazzo, Angelo Stano, Claudio Villa, Murat Kalkavan, Caner Atakul, Engin Deniz Erbaş gibi sanatçıların çalışmaları kaliteli bir baskıyla görülebilir. Takvim, aynı paket içinde yer alan bir çizgi roman hediyesiyle birlikte bayilerden 3 liraya satın alınabiliyor.

Takvimin orta yerinde, Cem Özüduru’nun Zombistan posteri var. Rodeo’nun özgün albümlerinden biri bu olacak anlaşılan. Özüduru, Rodeo Strip dergisinde etkileyici öykü ve çizimleriyle sevdiğimiz bir genç yetenek olarak göze çarpıyordu.

Bir de ayrıyetten, Ken Parker kitaplarını ikişerli setler halinde, western sinemasından kapaklarla paket halinde 10 ytl’ye yeni dağıtıma sokmuş Rodeo. Ken Parker’ın da 30. kitabı çıkmış bu arada, ki bu kitap Altın Seri olarak da bilinen orijinal Ken Parker dizisinin tam ortasında yer alan kitap oluyor. Yani, seri yarılanmış durumda.

Takvim çok sevimli ve güzel. Bu mevzuyla alakalı ayrıntılı bilgilere şuradan ulaşabilirsiniz...

22 Aralık 2006

14 Aralık 2006

05 Aralık 2006

03 Aralık 2006